انسان شناسان عادات غذایی را به عنوان کلیتی پیچیده از فعالیتهای آشپزی، تمایلها و تنفرها، آگاهی جمعی، اعتقادات، تابوها، موهومات وابسته با تولید و تهیه و مصرف غذا و در یک کلام یک مفهوم فرهنگی بزرگ مینگرند. به عنوان یک مفهوم فرهنگی بزرگ، غذا را در مواجهه و ارتباط با بسیاری از مفاهیم فرهنگی دیگر میبیینند.
غذا به عنوان یک فعالیت معنیدار بر روابط اجتماعی تأکید دارد، اعتقادات و دین را تصویب میکند ، بسیاری از الگوهای اقتصادی را معین میکند و ناظر بر بخش بزرگی از گردش روزانه ی زندگی است. به عبارت دیگر همانگونه که سیستمهای پزشکی در بیماری و ارتقای سلامت نقش دارند ، عادات تغذیهای نیز نقش اجتماعی اساسیتری فراتر از تغذیهی بدن انسان بازی میکنند. از این رو هرچند انسان شناسان فرهنگی اذعان دارند که غذا یک ضرورت حیاتی است و در نهایت یک پدیدهی فیزیولوژیک است، اما اخیراً به طور خاص به نقش غذا در فرهنگ پرداختهاند. برای درک هر چه بیشتر فرهنگ غذایی و نقش آن در تمدن بشری لازم است مقاله غذا در یک متن فرهنگی از وبسایت انسان شناسی و فرهنگ را به دقت مطالعه نمایید.
گذشته از رسم غذا خوردن با دست و از یک ظرف، که به نظر میرسد برای همیشه از میان ما رفته است، بسیاری از این مراسم و شیوههای زندگی و پذیرایی هنوز، کم یا بیش، در بخشهای بزرگی از جامعه ایرانی به قوت خود باقی است.
درباره این سایت